De duiven van Gerard

Het gezin van Gerard Louis Joseph Dehullu (1907-2006) en Maria Van Becelaere telde 5 dochters, 6 zonen, 1 witte Volvo Amazone en een 40-tal reisduiven. Dat laatste is geen verdwaald detail. De tuin achter de familiewoning aan de Luipaardstraat in het West-Vlaamse Zwevegem werd immers gedomineerd door een duivenresidentie die bijna even groot was als de moestuin die de drukbeklante keukentafel van zelfgekweekte spijs moest voorzien.

Gerard Dehullu was een sociaal dier, actief en gewaardeerd in het lokale verenigingsleven. Zijn duiven zochten al even graag elkaars gezelschap op. Aan de vriendendis pikten ze graag een graantje mee, koerden over koetjes, kalfjes en de te volgen vluchtroute en smulden ze van het wedervaren van hun gevleugelde soortgenoten.

Ook De duiven van Gerard wil verhalen vertellen.

Niet de verhalen uit het verleden, over die gepassioneerde grootvader die duiven melkte, met microchirurgie avant la lettre een duif van een gewisse dood redde, de duivenborst met de hand dicht naaide en het dier opnieuw het zwerk instuurde voor een volgende vlucht.
Niet over de constateur die Gerard Dehullu in 1962 tot winnaar van de prestigieuze Barcelonavlucht uitriep.
Niet over de zonen en dochters die aan het poortje naast het huis koutten en kirden met hun eerste liefjes. Die zonen en dochters zijn ondertussen immers al aan gouden jubilea toe.

De duiven van Gerard wil de verhalen van de toekomst vertellen!

In een tijd waarin boodschappen en meningen worden gereduceerd tot gekwetter in minder dan 140 lettertekens willen wij joùw verhaal tijd en ruimte geven.

Als je niet kunt zwijgen over je passie, als jouw levensverhaal harten raakt, als je onderneming écht meer waarde geeft aan de maatschappij, als je boeiende meningen met elkaar wil confronteren, wanneer je iets te vieren hebt… kortom, als je over iets niet kunt zwijgen maar het niet gezegd krijgt, brengen wij jouw verhaal. In klare taal en op de juiste toon, gepresenteerd, gemodereerd of genoteerd.

Dàt is waar De duiven van Gerard goed in is!